Welkom op deze nieuwe website over de Romeinen in Nederland!

Iedereen heeft wel eens gehoord over de Romeinen, maar niet zoveel mensen weten dat de Romeinen ook honderden jaren in Nederland gewoon hebben! En ze hebben hun sporen achtergelaten... In twaalf thema's neem ik u mee in de fascinerende wereld van Caesar met zijn legioenen, maar leert u ook alle facetten van het leven van de gewone Romein in deze uithoek van het Romeinse rijk kennen.

De site is rijk geillustreerd met hoge kwaliteit afbeeldingen en animaties. Naast de twaalf thematische hoofdstukken (de stad, vondsten, godsdienst etc.) geven speciale verdiepingen u de mogelijkheid meer over een onderwerp te weten te komen. Zo biedt de gelaagde structuur u de flexibiliteit om de site op uw eigen niveau te lezen. De verdiepingen herkent u aan het logo'tje met meer.

Deze website is een initiatief van Pieter van Hilten en is bedoeld voor iedereen die meer te weten wil komen over de Romeinen in Nederland. Ik hoop dat u net zoveel plezier aan deze site beleeft als ik aan het maken ervan!

Selecteer nu het eerste thema door op het tweede groene hokjes te klikken.

Ik wil u als lezer vragen niets van deze website te kopiëren. Ik vraag uw begrip hiervoor. Klik hier voor meer info over deze site, de copyrightbepalingen en disclaimer.